Basketball Academie Limburg lijdt pijnlijke nederlaag

Print
Basketball Academie Limburg lijdt pijnlijke nederlaag

Afbeelding: Getty Images

Laar / Weert / Altweerterheide / Stramproy / Tungelroy / Swartbroek -

Basketball Academie Limburg (BAL) leed zaterdagavond tegen Den Helder Suns een pijnlijke 72-67 nederlaag.

Hierdoor verliezen de Weertenaren de aansluiting met de zesde plaats. Het verschil met Den Helder is nu vier punten terwijl het onderlinge verschil eveneens met 2-0 in duels in het nadeel is van BAL.

De Limburgers verzuimden in dit uitduel een sterke tweede helft goed af te sluiten. Na een zwakke start (7-1) en een 36-28 ruststand was BAL in de tweede helft lange tijd de betere ploeg. Er was controle en onder leiding van Trey Burch-Manning, die met drives naar de basket voor constante dreiging zorgde, werd de achterstand omgezet in een 64-67 voorsprong.

Een driepunter van topscorer Ivan Simic (vijftien punten) was bijna drie minuten voor het eindsignaal meteen de laatste score van BAL dat een zeer zwakke slotfase speelde. Het was Nino Gorissen, die vorig seizoen nog in Weert actief was, die met elf punten in het laatste kwart het momentum terug naar Suns haalde. Hierdoor zijn de Limburgers nu met Apollo Amsterdam en Aris Leeuwarden andermaal tot de kelder van de Dutch Basketball League veroordeeld.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen