Ger Boonen benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau

In Peij werd tijdens de opening van het nieuwe MFC een Koninklijke onderscheiding uitgereikt aan Ger Boonen. © Archief De Limburger

Burgemeester Jos Hessels van Echt-Susteren heeft vanmiddag bij de opening van het nieuwe multifunctionele centrum MFC Peij aan de Houtstraat 7 een Koninklijke onderscheiding uitgereikt aan Ger Boonen (67). Hij is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Redactie

Hij kreeg de onderscheiding opgespeld vanwege zijn maatschappelijke betrokkenheid. Zo is hij sinds 1965 lid van fanfare St. Joseph te Peij, waar hij als muzikant vijftig jaar lang de saxofoon speelde. In 1983 trad hij toe tot het bestuur, waar hij van 1986 tot 1999 vice voorzitter was. In 1999 werd Boonen benoemd tot voorzitter van de fanfare, een functie die hij tot 2011 vervulde. Sinds 2016 is decorandus weer actief binnen het bestuur als penningmeester. In de tussenliggende periode van 2011 tot 2016 was hij onder meer coördinator van de DAS-commissie en de commissie oud papier, functies die hij nog steeds vervult. Ook verricht hij sinds 1987 het technisch onderhoud van de installaties in de oude en vervolgens de nieuwe fanfarezaal. In het verleden was hij tevens lid c.q. voorzitter van diverse commissies zoals de Sociale commissie en Opleidingscommissie. Vanaf 2014 is decorandus actief als bestuurslid van de Klankbordgroep Groot Peij. Deze stichting stelt zich ten doel om de leefbaarheid van de wijk Peij in stand te houden en te verbeteren. In 2015 werd hij benoemd tot voorzitter. Ook is hij sinds 2017 bestuurslid van de Stichting Leefbaarheid Echt-Susteren. Hij is mede oprichter van het project ‘Wensauto’s’ en zet zich bovendien in als chauffeur. Vermeldenswaardig is dat de heer Boonen in 2014 lid was van een tijdelijke werkgroep ‘Thesaurus Romanus Peyensis’ ten behoeve van de voorbereiding van de presentatie in het gemeentehuis van Echt-Susteren van de op zijn grond gevonden Romeinse goudschat alsmede de onthulling van het monument op de vindplek.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal