Hoogste Jocusonderscheiding voor Hannelore, de keuningin van ut Venlose vastelaovesleed

Hannelore Winter © Jocus

Hannelore Winter heeft zaterdagavond de hoogste onderscheiding gekregen die de Venlose carnavalsvereniging Jocus kent: Kommandeur in de Orde van de Zwalm.

Jos Bouten

De zangeres/tekstdichter is daarmee de eerste vrouw in de 176-jarige geschiedenis van Jocus die de hoogste eer te beurt valt. Hannelore krijgt de onderscheiding omdat ze al zestig jaar actief is voor Jocus en het carnaval in Venlo. ‘De keuningin van ’t Venlose vastelaovesleed’ noemen ze haar bij Jocus.

De Venlose behaalde in 1959 als 17-jarige op de leedjesavond de derde plek met Meuderke leef. In 2019, zestig jaar later, is ze weer derde geworden, nu met ’t letste kletske, dat zij samen schreef met haar zoon Laurence. Furore maakte Hannelore Winter als zangeres in 1975 ook met Straks is ut weer Aswoensdaag, geschreven door Giel Geurts en Tiny Hofman,

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal