Gouden Lambieck voor stomste streek van het jaar

© Lambieck Knoup

Een publieksjury heeft zaterdagavond in Weert weer prijzen uitgereikt aan mensen die afgelopen jaar in de regio Weert garant stonden voor de meest opvallende streken, vergissingen en stommiteiten. De eerste prijs, de Gouden Lambieck ging naar Wieger Martens.

Jan Hensels

De prijsuitreiking vond zaterdagavond plaats tijdens de 41e Lambieck Aovendj. Dat gebeurde in de Soos in Weert.

Horloge

Martens wilde online tijdens een veiling een mooi horloge kopen voor zijn vrouw. Hij deed dat echter vanaf een Belgische camping met een slechte internetverbinding. Hij dacht een bod van ruim 144 euro uitgebracht te hebben. Vanwege de slechte onlineverbinding drukte hij nog een paar keer, niet wetende dat daarmee de prijs flink omhoog schoot, naar 144.000 euro. Met bijkomende kosten kwam het kleinood uit boven de twee ton.

Onfortuinlijk

De Zilveren Lambieck ging naar Roland Koenen en het bronzen exemplaar naar Jo en Els Mertens. Koenen beleefde een onfortuinlijk avontuur toen hij met hoge nood op doorreis tijdens zijn vakantie op een parkeerplaats zijn behoefte wilde doen op het toilet in de caravan van zijn auto. Caravan en wagen begonnen echter te rijden waardoor hij met de broek op zijn enkels uit de caravan moest springen. Bij het Nederweerter echtpaar Mertens ontstond er flinke wateroverlast in de woning toen het stel even met een pomp zelf een verstopping op het toilet wilde verhelpen.

Er werd ook weer een ere-Lambieck uitgereikt voor de stomste streek buiten de regio Weert. Deze werd uitgereikt aan Abbie Chalgoum uit Venlo. Chalgoum kocht een nieuwe stofzuiger voor 35 euro. Trots op het koopje toonde hij het apparaat aan zijn vriendin. Zij wees hem erop dat hij een speelgoedstofzuiger had gekocht.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal