Liedjesschrijver Bas Keltjens Vorst Kwiebus in Neer

© Diana Scheilen

Drievoudig winnend tekstschrijver van het Limburgse Vastelaovesleedjes Konkoer (LVK) Bas Keltjens is de nieuwe Vorst Kwiebus van Neer. Hij gaat regeren met zijn leus: Kwiebusse gaef Gaas! Gaas aan de Maas! Zijn adjudanten zijn aftredend Vorst Jolle Thommassen en Nikki Staaks.

Redactie

Bas Keltjens (34) is een bekende in de Limburgse carnavalswereld. Hij schreef in 2015 en 2016 de winnende LVK-liedjes voor Spik en Span. Dit jaar won Hoondervel uit Haelen met het door Keltjens geschreven lied, Groete oet de Fieësttent.

Ook dit seizoen dingt hij mee naar ereplaatsen bij het LVK en de Neerse leedjesaovendj waar hij al veel succes boekte. Voor het LVK 2020 schreef hij teksten voor Bjorn en Mieke, Hoondervel en zijn ‘eigen’ Graotekoeër uit Neer.

Vorst Kwiebus 69 is getrouwd met Michelle en vader van dochtertje Soof en zoontje Maas, dat een maand oud is. Hij is mede-eigenaar van Home of Heroes in Buggenum en werkt bij zorggroep Hilzijn.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal