‘Boudewijn de Groot stopt in 2020 met optreden’

Print
‘Boudewijn de Groot stopt in 2020 met optreden’

Boudewijn de Groot Afbeelding: AD/ANP Kippa

Zanger Boudewijn de Groot stopt volgend jaar met optreden. De 75-jarige artiest gaat in 2020 nog eenmaal het podium op met Henny Vrienten en George Kooymans, met wie hij de gelegenheidsformatie Vreemde Kostgangers vormt. ,,Maar dat is het laatste wat Boudewijn in het openbaar wil doen, die houdt daarna op”, laat zijn vriend Vrienten weten in de podcast Met Groenteman in de kast.

Boudewijn de Groot geeft zelf weinig interviews. Hij sprak eind vorig jaar met dagblad Trouw, naar aanleiding van de release van zijn zestiende studioalbum. Toen vertelde De Groot dat hij wel klaar was met het zingen van zijn grote hits uit de jaren 60.

De Groot gold in de jaren 60 en 70 als de ‘Bob Dylan van de Lage Landen’, die grote successen oogstte met hits als Welterusten Mijnheer de President, Het land van Maas en Waal en Avond. In de jaren 90 stond hij in de musical Tsjechov van Robert Long, waarmee hij twee jaar toerde.

Sindsdien opereerde De Groot lange tijd vooral achter de schermen, als producer van onder meer Henny Vrienten, Rob de Nijs en Stef Bos.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Onlangs heeft De Limburger een Tegel gewonnen. De Tegels zijn de belangrijkste journalistieke jaarprijzen van ons land. Verslaggevers Sjors van Beek en Rik van Hulst werden met het dossier 'politieaffaire Horst' tot winnaar uitgeroepen in de categorie Regionaal/Lokaal.

De Limburger is de enige regionale krant in ons land met een eigen onderzoeksredactie. Een team dat in onze provincie zaken tot op de bodem uitzoekt en misstanden aan het licht brengt. Zonder abonnees hadden we dit succes nooit kunnen bereiken.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen