Positie premier Mark Rutte verzwakt

© ANP

De electorale aantrekkingskracht van premier Mark Rutte voor de VVD begint enigszins problematisch te worden. Ook fractievoorzitter Klaas Dijkhoff doet het minder goed. Dat stelt Maurice de Hond, die in zijn wekelijkse peiling ziet dat 67 procent vindt dat ,,het de zoveelste keer is dat premier Rutte terugkomt op zijn eerdere beloften”.

Redactie

Van de mensen die in 2017 op de VVD stemden is 44 procent het hiermee eens, en onder de VVD-kiezers uit 2017 die nu geen VVD meer stemmen, is dat zelfs 71 procent.

Deze week viel het besluit om de maximumsnelheid te verlagen naar 100 kilometer per uur. Van de Nederlanders is 40 procent daar positief over, en 39 procent is negatief.

Lees ook: 130 rijden op de autoweg? Geen kwestie van mogen maar van kunnen

De VVD is in de peiling iets gezakt, naar 24 zetels (-2). Dat is ten goede gekomen aan Forum voor Democratie (FVD), die daarmee staat op 17 zetels. GroenLinks stijgt 1 zetel naar 13 en de SP daalt er 1 naar 8.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal