Positie premier Mark Rutte verzwakt

Print
Positie premier Mark Rutte verzwakt

Afbeelding: ANP

De electorale aantrekkingskracht van premier Mark Rutte voor de VVD begint enigszins problematisch te worden. Ook fractievoorzitter Klaas Dijkhoff doet het minder goed. Dat stelt Maurice de Hond, die in zijn wekelijkse peiling ziet dat 67 procent vindt dat ,,het de zoveelste keer is dat premier Rutte terugkomt op zijn eerdere beloften”.

Van de mensen die in 2017 op de VVD stemden is 44 procent het hiermee eens, en onder de VVD-kiezers uit 2017 die nu geen VVD meer stemmen, is dat zelfs 71 procent.

Deze week viel het besluit om de maximumsnelheid te verlagen naar 100 kilometer per uur. Van de Nederlanders is 40 procent daar positief over, en 39 procent is negatief.

Lees ook: 130 rijden op de autoweg? Geen kwestie van mogen maar van kunnen

De VVD is in de peiling iets gezakt, naar 24 zetels (-2). Dat is ten goede gekomen aan Forum voor Democratie (FVD), die daarmee staat op 17 zetels. GroenLinks stijgt 1 zetel naar 13 en de SP daalt er 1 naar 8.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen