Koninklijke Erepenning voor Muziekvereniging Tot Onderling Genoegen

Print
Koninklijke Erepenning voor Muziekvereniging Tot Onderling Genoegen

Burgemeester Roemer reikt de erepenning uit. Afbeelding: Gemeente Heerlen

Heerlen / Hoensbroek -

Muziekvereniging Tot Onderling Genoegen (TOG) uit Welten heeft een Koninklijke Erepenning ontvangen.

Waarnemend burgemeester Roemer reikte de onderscheiding afgelopen zaterdag uit in het Royal Theater in Heerlen. Dit gebeurde tijdens het lustrum galaconcert ter ere van het 100 jarig bestaan van de muziekvereniging. Muziekvereniging Tot Onderling Genoegen (TOG) is in 1919 als fanfare opgericht, maar al snel daarna omgedoopt tot harmonie.

In de jaren 30 van de vorige eeuw kwam de harmonie via succesvolle concoursen in de afdeling ‘Uitmuntendheid’ terecht. In 1957 kwam daar weer een niveau bij en ook behaalde de vereniging grote successen op bondsconcoursen en WMC’s. De promotie naar de afdeling ‘Superieur’ (nu 1e divisie) volgde in 1985. Sinds de jaren 50 waren er ook concertreizen, onder meer naar Duitsland en Luxemburg.

De Waltine Kapel is in 1962 opgericht met leden van TOG om feestavonden muzikaal op te luisteren. In 1987 kwam er nog het jeugdorkest Welten (JOW) bij en vanaf 1996 zijn deze drie orkesten samen ondergebracht bij Muziekvereniging TOG.

De Koninklijke Erepenning is een ereteken dat kan worden toegekend aan verenigingen, stichtingen of instellingen. Het symboliseert het respect en de waardering die de Koning heeft voor bijzondere verdiensten van de ontvanger. (Sport)verenigingen of instellingen die minimaal 50 jaar bestaan, of een volgend meervoud van 25 jaar, kunnen in aanmerking komen voor een Koninklijke erepenning.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →