Koninklijke Erepenning voor Muziekvereniging Tot Onderling Genoegen

Burgemeester Roemer reikt de erepenning uit. © Gemeente Heerlen

Muziekvereniging Tot Onderling Genoegen (TOG) uit Welten heeft een Koninklijke Erepenning ontvangen.

Jeroen Janssen

Waarnemend burgemeester Roemer reikte de onderscheiding afgelopen zaterdag uit in het Royal Theater in Heerlen. Dit gebeurde tijdens het lustrum galaconcert ter ere van het 100 jarig bestaan van de muziekvereniging. Muziekvereniging Tot Onderling Genoegen (TOG) is in 1919 als fanfare opgericht, maar al snel daarna omgedoopt tot harmonie.

In de jaren 30 van de vorige eeuw kwam de harmonie via succesvolle concoursen in de afdeling ‘Uitmuntendheid’ terecht. In 1957 kwam daar weer een niveau bij en ook behaalde de vereniging grote successen op bondsconcoursen en WMC’s. De promotie naar de afdeling ‘Superieur’ (nu 1e divisie) volgde in 1985. Sinds de jaren 50 waren er ook concertreizen, onder meer naar Duitsland en Luxemburg.

De Waltine Kapel is in 1962 opgericht met leden van TOG om feestavonden muzikaal op te luisteren. In 1987 kwam er nog het jeugdorkest Welten (JOW) bij en vanaf 1996 zijn deze drie orkesten samen ondergebracht bij Muziekvereniging TOG.

De Koninklijke Erepenning is een ereteken dat kan worden toegekend aan verenigingen, stichtingen of instellingen. Het symboliseert het respect en de waardering die de Koning heeft voor bijzondere verdiensten van de ontvanger. (Sport)verenigingen of instellingen die minimaal 50 jaar bestaan, of een volgend meervoud van 25 jaar, kunnen in aanmerking komen voor een Koninklijke erepenning.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal