770.000 bezoekers lichtfestival GLOW in lichtstad

Print
770.000 bezoekers lichtfestival GLOW in lichtstad

Afbeelding: Fotografie Kuit

Lichtfestival GLOW in Eindhoven heeft de afgelopen week ongeveer 770.000 bezoekers getrokken. Dat zijn er volgens de organisatie iets meer dan vorig jaar en ook meer dan verwacht. Toen waren het er circa 750.000.

Onderwerp was dit jaar Living Colors. Lichtkunstenaars verwerkten dit thema in hun creaties. De Eindhovense binnenstad werd voor het gratis festival omgetoverd tot een grote expositieruimte. Op de Paterskerk, Mariënhage en het DELA-gebouw was een drieluik van kunstenaarscollectief Ocubo Criativote te zien.

Lees ook: Van groot spektakel tot serene maanstralen: lichtkunstfestival Glow Eindhoven heeft het allemaal

Bij het lichtkunstwerk Colour Symphony, te zien op het gerenoveerde fabrieksgebouw de Witte Dame, werd het lichtspektakel zes minuten stilgelegd om aandacht te vragen voor duurzaamheid. „Overal was de gemoedelijke sfeer goed merkbaar. Bezoekers genoten van de lichtkunstwerken, langs een route van vijf kilometer door de binnenstad”, aldus een woordvoerster.

GLOW werd voor de veertiende keer gehouden in lichtstad Eindhoven en vindt altijd plaats in november. Zaterdagavond is het festival afgesloten.

Bekijk ook:

Sfeerimpressie Glow Eindhoven. Video: De Limburger