Vlok natte sneeuw in Zuid-Limburg, maandag kletsnatte dag

© AD/ANP

De dag begint zondag op veel plaatsen met zon. Geniet er vooral nog even van, want zondagavond wordt het in de oostelijke helft van het land regenachtig en kan in Zuid-Limburg zelfs een vlok natte sneeuw vallen. Ook maandag wordt het een kletsnatte dag. Vanaf woensdag wordt het vaker droog.

Simone van Zwienen

Op veel plaatsen is het zondagochtend vrij zonnig en overal is het droog. Wel moesten we het doen met een koude start, de temperatuur lag zondagmorgen vroeg rond het vriespunt. De temperatuur loopt inmiddels langzaam op naar zes tot acht graden. In de loop van de dag neemt de bewolking toe, maar pas zondagavond volgt ook de neerslag. Maandag is het grijs en nat. ,,Er trekt bewolking en regen over het land, dat blijft nagenoeg de hele dag stil liggen”, concludeert weerman Wilfred Janssen van Weerplaza.

Dinsdag zien we nu en dan weer de zon, maar worden we ook getrakteerd op een enkele bui. Vanaf woensdag is het een aantal dagen vaker droog. ,,De temperatuur blijft aan de lage kant voor deze tijd van het jaar met zeven of acht graden”, aldus Janssen. Normaal wordt het in de middag een graad of negen, de minimumtemperatuur ligt rond de vier graden.

Nat en mild

Tot nu toe is de maand november vrij nat en mild geweest. In de laatste dagen van de meteorologische herfst en de eerste dagen van de winter (van 25 november tot en met 8 december) lijkt er nog meer milde lucht over onze omgeving uit te stromen. Daarbij is het eerst droger dan normaal, maar kunnen er begin december ook wel buien voorkomen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal