GroenLinks: trajectcontrole op alle snelwegen

Print
GroenLinks: trajectcontrole op alle snelwegen

Afbeelding: ANP

Als het aan GroenLinks ligt, komen er trajectcontroles op alle snelwegen. Nu de maximumsnelheid overdag naar 100 kilometer per uur gaat, is het volgens de oppositiepartij goed om daar streng op te controleren.

„Waarom niet?”, zegt Kamerlid Laura Bromet desgevraagd in het actualiteitenprogramma Buitenhof.

Verantwoordelijk minister Cora van Nieuwenhuizen kon in het debat over de maatregel nog niet zeggen of er extra gecontroleerd zal worden, maar volgens Bromet moet dat wel gebeuren.

Lees ook: Snelheidsverlaging op snelwegen: geen extra politiecontroles

Verder vindt ze het „halfslachtig” dat er ‘s nachts op bepaalde wegen nog 130 mag worden gereden. Als de snelheidslimiet ook tussen 19.00 en 06.00 uur naar 100 gaat, „kan er 20 procent meer gebouwd worden”, volgens de politica.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen