Vivace luidt Kerst in met concert

Print
Vivace luidt Kerst in met concert

Gemengd koor Vivace krijgt tijdens het Kerstconcert versterking van de Weerter stadsbeiaardier Frank Steijns. Afbeelding: WGK Vivace

Weert -

Met het vijftigjarig jubileum voor de deur, pakt Weerts Gemengd Koor (WGK) Vivace extra uit tijdens het traditionele kerstconcert op 14 december in het Munttheater in Weert. Ze krijgen daarom versterking van stadsbeiaardier Frank Steijns op zijn mobiele carillon. Het concert gaat om 20.15 uur van start.

Naast de muzikale traktaties die Franks Steijns regelmatig over de Weerter binnenstad uitstrooit vanaf het carillon van de Sint Martinuskerk, is hij ook bekend als violist bij het Johann Strauss Orkest van André Rieu. Zijn mobiele carillon is een muziekinstrument van 43 bronzen klokken. Het is het voormalig concertcarillon van André Rieu dat tijdens zijn World Tour 2007 en 2012 meer dan 170.000 kilometer aflegde. Het carillon is speciaal ontworpen om binnen en buiten als concertinstrument te worden opgebouwd: het bestaat uit zes modules met klokken die door elke deur kunnen en vervolgens naar gelang de gewenste opstelling kunnen worden geplaatst en gestapeld. Dit instrument staat op 14 december op het podium van het Munttheater om Vivace te begeleiden. Daarnaast heeft Vivace ook het Limburgs Strijkkwartet uit België bereid gevonden om het kerstconcert op te luisteren. Het belooft volgens het organiserende koor een muzikale avond in ultieme kerstsfeer te worden. Vooraf aan het concert is er weer gelegenheid om deel te nemen aan een kerstdiner in het theaterfoyer. Opgeven hiervoor kan via secretaris@vivaceweert.nl. Kaarten voor het concert zijn eveneens via dit mailadres verkrijgbaar à € 21,50. https://www.vivaceweert.nl/

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Onlangs heeft De Limburger een Tegel gewonnen. De Tegels zijn de belangrijkste journalistieke jaarprijzen van ons land. Verslaggevers Sjors van Beek en Rik van Hulst werden met het dossier 'politieaffaire Horst' tot winnaar uitgeroepen in de categorie Regionaal/Lokaal.

De Limburger is de enige regionale krant in ons land met een eigen onderzoeksredactie. Een team dat in onze provincie zaken tot op de bodem uitzoekt en misstanden aan het licht brengt. Zonder abonnees hadden we dit succes nooit kunnen bereiken.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen