Groene Ster wint van Jong ADO Den Haag in enerverende wedstrijd

© iStock

Na een enerverende wedstrijd won Groene Ster met 3-2 van Jong ADO Den Haag.

Henny Ingenbleek

Aanvankelijk zag het er niet naar uit dat Groene Ster de drie punten in eigen huis zou houden. De gasten uit de hofstad waren heer en meester en dicteerden de wedstrijd. Doelman Lennart Quaden hield zijn ploeg met enkele reddingen op de bee. Hij was echter kansloos na een bekeken schot van Lance Duijvesteijn: 0-1. Nog voor rust maakte Steff de Wit er na een fraaie aanval 1-1 van.

In de enerverende tweede helft bezon de thuisclub zich en ontspon een spectaculaire strijd waarin de thuisclub door een benutte strafschop van Cem Unal met 2-1 aan de leiding kwam. Niels van Wetten zorgde met een fraaie vrije trap voor de 2-2 waarna Thommie Vluggen in de slotfase een tweede strafschop voor de thuisclub feilloos benutte : 3-2. Na drie nederlagen op rij een belangrijke overwinning voor Groene Ster waardoor de ploeg zich handhaaft in de bovenste helft van de ranglijst.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal