Eaters toont twee gezichten

© iStock

Microz Eaters heeft zich zondagavond geweldig hersteld door het Duitse Hamm in extremis te verslaan: 2-1. In de laatste twintig seconden sleepte aanvaller Marco Postma de zege binnen met een wereldtreffer.

Amando Zwamborn

De Eaters moesten ook wel iets goedmaken voor eigen publiek nadat het zaterdag keihard onderuit ging in Zoetermeer: 6-0 (BeNe League). In de Inter Regio Cup laten de Geleners echter zien dat ze heel goed uit de voeten kunnen tegen Duitse opponenten. De meeste Duitse teams spelen zeer open zonder het spel te ontregelen met onnodige overtredingen. Eaters wint vooralsnog al zijn duels en staat fier bovenaan.

In de BeNe League is de start een stuk stroever, zaterdag verloor het in Zoetermeer voor de tweede maal op rij: ditmaal met 6-0. Zonder de geblesseerde Luca Heutmekers (gebroken neus) en Akim Ramoul (zware kaakontsteking) waren de Eaters onherkenbaar. Ook aanvoerder Vadim Gyesbreghs ontbrak dit weekend omdat hij op vrijdag vader werd van een zoontje.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal