Ferrari: Beide coureurs zijn schuldig aan de crash

Sebastian Vettel. © AFP

Ferrari kende tijdens de Grand Prix van Brazilië een totale ineenstorting. Charles Leclerc en Sebastian Vettel waren met elkaar in gevecht, maar klapten bovenop elkaar.

Redactie

,,Ik vind het heel erg voor het team en de coureurs moeten dat ook zo voelen”, vertelt teambaas Mattia Binotto na afloop van de race. ,,Ze waren vrij om te racen, omdat onze tweede plek in het constructeurskampioenschap veilig is. Ze vochten dus om hun eigen plek, maar dan weten ze dat ze domme fouten moeten vermijden.”

Lees ook: Max Verstappen wint knotsgekke Grand Prix van Brazilië op magistrale wijze

‘Licht contact’

Binotto geeft aan dat het slechts een licht contact was. ,,Maar er komt nog een tijd voor de analyse. Ik ga nu niets zeggen in het heetst van de strijd. Ik heb gepraat met de coureurs en ik wil nu geen oordeel vellen. Je hebt twee coureurs en ze hebben allebei een deel schuld.”

Leclerc en Vettel toonden zichzelf ook schuldbewust. ,,Aan het einde van het rechte stuk begon hij te knijpen. Toen ging het heel snel en raakten we elkaar”, vertelt Leclerc. ,,Maar ik weet dat we als volwassenen kunnen praten en dicht achter ons laten. We voelen ons schuldig naar het team toe.” Vettel beaamde de woorden van zijn teamgenoot. ,,Het is heel jammer van het team. Ik had nauwelijks ruimte aan de rechterkant en had meer snelheid. Daarna botsten we”

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal