Nieuwe deal tussen Honda en Red Bull Racing in de maak

© ANP

Honda, motorenpartner van Red Bull Racing en Toro Rosso, lijkt van plan de samenwerking met beide Formule 1-teams te willen verlengen.

Ivo Op den Camp

De overwinning van Max Verstappen in de Grand Prix van Brazilië zal alle partijen hebben overtuigd dat er een mooie toekomst gloort met een pakket van rijder(s)-auto-motor dat al op korte termijn kan meestrijden om de wereldtitel.

Lees ook: Meesterstuk van Max Verstappen in São Paulo

Het huidige contract loopt eind van volgend jaar af, maar bronnen in de paddock weten te melden dat een deal om ook in 2021 motoren te leveren in de maak is. In Abu Dhabi, waar over twee weken de laatste race van het seizoen wordt verreden, zouden de Japanners nieuws naar buiten willen brengen. Helmut Marko, sportchef van Red Bull Racing, vloog zondagavond vanuit São Paulo door naar Japan om daar met de Honda-top de laatste plooien glad te strijken.

Goed nieuws

Een verlenging van de samenwerking is vooral ook goed nieuws voor Red Bull Racing. Een vroegtijdige aankondiging van een vertrek van Honda uit de Formule 1 zou betekenen dat Max Verstappen zijn titelambities voor 2020 had kunnen begraven. Honda zou in dat geval immers de geldkraan dichtdraaien en de ontwikkeling op een laag pitje zetten. Voor Verstappen zou het wellicht ook het sein zijn om in 2021 te verkassen naar een ander team. Die noodzaak is er veel minder als Honda in de Formule 1 blijft.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal