Eerste sneeuwvlokken van het seizoen gevallen in Limburg

Print
Eerste sneeuwvlokken van het seizoen gevallen in Limburg

Foto ter illustratie. Afbeelding: NurPhoto via Getty Images

De eerste sneeuwvlokken van het seizoen zijn in Nederland gevallen. Onder meer in Heerlen en Kerkrade sneeuwde het zondag. Het ging om natte sneeuw in combinatie met regen. Op andere plaatsen in het land was het te zacht voor sneeuwval, meldt Weeronline.

De laatste keer dat het sneeuwde was op 4 mei in het zuiden van Limburg. Onder meer op de Vaalserberg lag toen een sneeuwlaagje van 4 centimeter.

Vorig jaar viel de eerste sneeuw op 20 november in Emmen en Ter Apel. Auto’s en tuintafels kleurden toen een beetje wit. In 2017 vielen de eerste sneeuwvlokken ook in november. In 2015 sneeuwde het al op 14 oktober. Uit Limburg en de Achterhoek kwamen toen meldingen van natte sneeuw.

Jaarlijks komt het gemiddeld landelijk tot 26 sneeuwdagen.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen