‘André Hazes klaagt blad aan om cover met zoontje’

© AD/Arie Kievit

André Hazes klaagt weekblad Privé aan vanwege het gebruik van een foto van zijn zoontje op de cover. De zanger heeft het advocatenkantoor van Peter R. de Vries ingeschakeld. ,,Je kunt niet het portretrecht van een kind schenden alleen maar om meer bladen te verkopen”, zei De Vries zondagavond in Café Hendriks en Genee.

Marlies van Leeuwen

Het blad had afgelopen week, rond het nieuws van de relatiebreuk van Hazes en zijn nieuwe liefde, op de voorpagina een grote foto van kleine Dre met in chocoladeletters ‘Kleine jongen, hoe leg je hem dit uit’. Hazes reageerde eerder al dat hij dit een schofterige actie vond, en volgens Peter R. de Vries krijgt het een juridisch staartje. De Vries’ zoon gaat met de zaak aan de slag, hij is in dit soort kwesties gespecialiseerd.

Lees ook: Privé shockeert met cover over ‘paringsdans’ Dré en Bridget

Volgens de misdaadverslaggever, die ook directeur is van het advocatenkantoor, maakt het niet uit dat Hazes zelf veel van zijn zoontje laat zien op social media en in de real life soap. ,,Dat doet hij om zijn fanbase te bedienen, maar dat betekent niet dat dit foto’s vogelvrij kunnen worden geëxploiteerd. Er is geen journalistieke reden om hem op de cover te zetten, het is alleen om bladen te verkopen. En dat kan niet door het portretrecht van een kind te schenden, ongevraagd, zonder toestemming en zonder wederhoor.” Ook de context speelt een rol, zegt De Vries.

Middelvinger

Evert Santegoeds, hoofdredacteur van Privé, heeft eerder deze week al verteld bij Wilfred Genee in Veronica Inside waarom hij dit wel vindt kunnen. Zo zei hij onder meer dat de zoon van André en Monique voortdurend in de media is te zien: ,,We hebben hem gezien in commercials, realitysoaps, elke dag op Instagram. Daar is de afgelopen week ook helemaal niks aan veranderd. Het jongetje stond van de week bij Monique nota bene nog met een middelvinger omhoog, dus ja: de enige die het niet mag ben ik kennelijk.”

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal