Grondprijzen voor huurwoningen omlaag in Horst aan de Maas

Print
Grondprijzen voor huurwoningen omlaag in Horst aan de Maas

Horst aan de Maas wil bouw van huurwoningen vlot trekken. Afbeelding: Gé Hirdes

Griendtsveen / Swolgen / Broekhuizenvorst / Melderslo / Hegelsom / Meterik / Meerlo / Tienray / Broekhuizen / Horst / America / Grubbenvorst / Lottum / Sevenum / Kronenberg / Evertsoord -

Het Horster college van B en W wil de grondprijzen voor huurwoningen omlaag schroeven om de bouw van nieuwe huizen vlot te trekken. De grond voor koopwoningen wordt juist weer een tientje per vierkante meter duurder.

Bedoeling van de prijsverlaging is, dat kleine beleggers uit de regio huurwoningen in de kleine dorpen gaan bouwen. Veel kleine beleggers willen best investeren in kleinschalige projecten en kloppen bij de gemeente Horst aan de Maas aan. Maar vaak blijken de kosten voor dergelijke plannen zo hoog, dat het geld niet meer terugverdiend kan worden.

Bouwkosten

Volgens het Horster college komt dat onder meer doordat de bouwkosten de laatste jaren zijn gestegen. Ook worden er hogere eisen aan de te bouwen woningen gesteld. Toch wil de gemeente dat er kleine, private initiatieven in de dorpen gerealiseerd worden. Een daling van de grondprijs voor sociale woningen en markthuur zien B en W als oplossing.

Koopwoning

Daarom wil het college de grondprijs voor sociale huurwoningen verlagen van de huidige 160 euro per vierkante meter naar 135 euro. Voor projecten met markthuur wordt nu nog 185 euro per vierkante meter betaald en dat wordt 160 euro. Wie in Horst aan de Maas een koopwoning wil bouwen, gaat meer voor de grond betalen. Deze prijs staat al sinds 2010 op 215 euro per vierkante meter en dat wordt 225 euro per vierkante meter.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen