KNVB test innovaties bij interland Oranje

© ANP

Voetbalfans die dinsdag in de Johan Cruijff ArenA op de tribune zitten bij de EK-kwalificatiewedstrijd van Oranje tegen Estland, kunnen wedstrijdbeelden direct terugkijken via een speciale app op hun smartphone. Als ze verbonden zijn met het draadloze netwerk van het stadion, kunnen ze zelf een camerastandpunt selecteren en de beelden live of in herhaling bekijken. De KNVB heeft een groep fans geselecteerd die mag testen met de app Vogo Sport.

Redactie

Het is een van de innovaties die de KNVB en de Johan Cruijff ArenA laat uitproberen door de supporters van het Nederlands elftal. Zo vindt ook een test plaats met een nieuwe ticketservice, bedoeld om zwarthandel terug te dringen.

Speciale app

Een kleine groep bezoekers van de wedstrijd in Amsterdam ontvangt het toegangsbewijs niet als pdf-bestand, maar kan het ticket pas in de buurt van het stadion via een daarvoor ontwikkelde app activeren. De fans die meewerken aan deze proef, moeten binnen een bepaald tijdvak en in een specifieke straal rond de Johan Cruijff ArenA zijn om de barcode te activeren. De KNVB hoopt hiermee te voorkomen dat kaartjes meerdere malen, tegen aanzienlijk hogere prijzen dan normaal, worden doorverkocht.

Alle bezoekers kunnen online, via de ArenA Wizzymaps, gebruikmaken van een interactieve plattegrond voor in en rondom het stadion. Hierop staat actuele informatie over onder meer de plek waar de fans naartoe gaan, de kortste route daar naartoe, de juiste ingang, de parkeermogelijkheden en de activiteiten rondom de ArenA.

Beluister hier de nieuwste voetbalpodcast van De Limburger:

:

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal