Automobilist overleden na ongeval met vrachtwagens op A2

Print

Video: ED

Op de A2 vanuit Maastricht heeft maandagochtend een dodelijk ongeval plaatsgevonden. Een automobilist kwam om het leven door een kop-staart-aanrijding met twee vrachtwagens. De chauffeur van de achterste vrachtwagen, een Poolse man, is aangehouden. Mogelijk veroorzaakte hij eerder op de dag ook al een ongeval, meldt de politie.

De auto, met de automobilist als enige inzittende, reed tussen twee vrachtwagens toen het ongeval gebeurde. Volgens de politie is de auto totaal vernield en is het slachtoffer vermoedelijk een vrouw. De weg moest urenlang worden afgezet voor nader onderzoek door verkeersspecialisten en opruimwerkzaamheden.

De Poolse chauffeur van de achterste vrachtwagen is aangehouden. Hij werd eerst in verband met zijn verwondingen naar een ziekenhuis vervoerd, maar de chauffeur wordt er van verdacht eerder vanochtend op de A67 bij Eersel een ander ongeval te hebben veroorzaakt. Bij dat ongeval raakte niemand gewond.

Van de aangehouden chauffeur is een blaastest afgenomen voordat hij naar het ziekenhuis vervoerd werd. Uit die test bleek dat de man geen alcohol had gedronken.

Automobilist overleden na ongeval met vrachtwagens op A2
Het ongeval op de A2 wordt onderzocht door de politie. Foto: Bert Jansen

Onderzoek

De A2 was lange tijd dicht ter hoogte van knooppunt De Hogt. De weg werd afgezet voor nader onderzoek door verkeersspecialisten en opruimwerkzaamheden. Rond 13.00 uur liet Rijkswaterstaat Verkeersinformatie weten dat de politie het onderzoek afgerond heeft en dat de berging was begonnen. Om 15.00 uur is de weg weer geopend voor verkeer.