Automobilist overleden na ongeval met vrachtwagens op A2

Op de A2 vanuit Maastricht heeft maandagochtend een dodelijk ongeval plaatsgevonden. Een automobilist kwam om het leven door een kop-staart-aanrijding met twee vrachtwagens. De chauffeur van de achterste vrachtwagen, een Poolse man, is aangehouden. Mogelijk veroorzaakte hij eerder op de dag ook al een ongeval, meldt de politie.

Karen Luiken

De auto, met de automobilist als enige inzittende, reed tussen twee vrachtwagens toen het ongeval gebeurde. Volgens de politie is de auto totaal vernield en is het slachtoffer vermoedelijk een vrouw. De weg moest urenlang worden afgezet voor nader onderzoek door verkeersspecialisten en opruimwerkzaamheden.

De Poolse chauffeur van de achterste vrachtwagen is aangehouden. Hij werd eerst in verband met zijn verwondingen naar een ziekenhuis vervoerd, maar de chauffeur wordt er van verdacht eerder vanochtend op de A67 bij Eersel een ander ongeval te hebben veroorzaakt. Bij dat ongeval raakte niemand gewond.

Van de aangehouden chauffeur is een blaastest afgenomen voordat hij naar het ziekenhuis vervoerd werd. Uit die test bleek dat de man geen alcohol had gedronken.

© Bert Jansen

Onderzoek

De A2 was lange tijd dicht ter hoogte van knooppunt De Hogt. De weg werd afgezet voor nader onderzoek door verkeersspecialisten en opruimwerkzaamheden. Rond 13.00 uur liet Rijkswaterstaat Verkeersinformatie weten dat de politie het onderzoek afgerond heeft en dat de berging was begonnen. Om 15.00 uur is de weg weer geopend voor verkeer.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal