Fotografie

Kerkraadse fotografe Kim Paffen wint publieksprijs National Geographic

Print
Kerkraadse fotografe Kim Paffen wint publieksprijs National Geographic

Afbeelding: Kim Paffen

Kerkrade / Eygelshoven -

Kim Paffen uit Kerkrade heeft zondag 17 november de publieksprijs gewonnen in de National Geographic fotowedstrijd. De fotografe won met haar beeld van een overstekende kameleon in de categorie ‘dier’.

Haar foto werd eerder geselecteerd uit meer dan 10.000 inzendingen. Paffen schoot de foto in juni tijdens een verblijf op Madagascar. De kameleon stak de straat over toen zij onderweg was naar het vliegveld. Zij ging, letterlijk, plat op straat liggen om op ooghoogte te komen met de kameleon. „Ik vond het bijzonder dat deze kleurrijke kameleon met zijn felgele kleuren midden op straat liep en wilde dit per se vastleggen.” Nadat de foto was geknipt, begeleidde ze de kameleon veilig naar de andere kant van de weg.

Kerkraadse fotografe Kim Paffen wint publieksprijs National Geographic
Foto: Werner van Beusekom

Gorilla

Het winnende beeld in de categorie ‘dier’ komt van fotograaf Werner van Beusekom die een gorilla portretteerde. De jury meldt dat het een: „Beeld is dat refereert aan de pose ‘De Denker’ van Rodin. Het is een portret dat je raakt omdat er een direct contact wordt gemaakt met de gorilla. Hij kijkt je aan met een haast melancholische blik. De foto is technisch sterk door het scherpstellen op de ogen en door het spel tussen licht en donker. Ook in de categorie ‘mens’ was dit een mooi portret geweest, van een getergd persoon.”

Kijk voor alle winnende foto’s op: www.nationalgeographicfotowedstrijd.nl