Video: bizarre ontknoping van handbaltopper

De handbaltopper tussen VOC en Cabooter HandbaL Venlo in de eredivisie kende afgelopen weekeinde een bizarre ontknoping.

Redactie

Bloedstollend was het in Amsterdam, waar de nummers één en twee van de ranglijst niets elkaar voor elkaar onder deden. Met nog luttele seconden op klok was de stand 33-33. De spanning in de hal was om te snijden.

Lees ook: Handbalsters Venlo pakken punt tegen koploper VOC

HandbaL Venlo zette nog één keer een aanval op en bracht Tessa Hilbrands in schietpositie. Ze haalde hard uit én scoorde. Notabene in de slotseconde. De Venlose speelsters konden hun geluk niet op en vielen elkaar in de armen. De ongeslagen koploper VOC was in eigen huis gevoerd of toch niet?

Nee dus. De arbiter keurde het doelpunt af omdat buiten de tijd zou zijn gescoord. Een tegenvaller voor HandbaL Venlo dat daardoor de stunt uit handen zag glippen. De vraag blijft of de scheidsrechters de juiste beslissing heeft genomen. Zelfs de video kan geen duidelijk uitsluitsel geven.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal