Video: bizarre ontknoping van handbaltopper

Print

Goal handbal afgekeurd: terecht of niet?. Video: Handbal Venlo

/ Venlo / Hout-Blerick / Boekend / Steyl / Lomm / Tegelen / Velden / Belfeld / Blerick / Arcen -

De handbaltopper tussen VOC en Cabooter HandbaL Venlo in de eredivisie kende afgelopen weekeinde een bizarre ontknoping.

Bloedstollend was het in Amsterdam, waar de nummers één en twee van de ranglijst niets elkaar voor elkaar onder deden. Met nog luttele seconden op klok was de stand 33-33. De spanning in de hal was om te snijden.

Lees ook: Handbalsters Venlo pakken punt tegen koploper VOC

HandbaL Venlo zette nog één keer een aanval op en bracht Tessa Hilbrands in schietpositie. Ze haalde hard uit én scoorde. Notabene in de slotseconde. De Venlose speelsters konden hun geluk niet op en vielen elkaar in de armen. De ongeslagen koploper VOC was in eigen huis gevoerd of toch niet?

Nee dus. De arbiter keurde het doelpunt af omdat buiten de tijd zou zijn gescoord. Een tegenvaller voor HandbaL Venlo dat daardoor de stunt uit handen zag glippen. De vraag blijft of de scheidsrechters de juiste beslissing heeft genomen. Zelfs de video kan geen duidelijk uitsluitsel geven.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen