SCM-boxing houdt toernooi voor recreatieve boksers

Bij SCM-Boxing Maastricht wordt een toernooi gehouden voor recreatieve boksers © E. Elissen fotografie

Boksvereniging SCM-Boxing houdt zaterdag 30 november vanaf 13.00 uur een toernooi voor recreatieve boksers. Dit toernooi zal plaatsvinden in de boksaula aan de Gentiaanstraat 3 in Maastricht.

Jeroen Janssen

Een grote groep leden van boksverenigingen bestaat tegenwoordig uit recreanten. In tegenstelling tot de wedstrijdboksers hebben deze recreatieve boksers geen onderlingen competitie. Voor hen zijn er ook geen wedstrijden of kampioenschappen.

De reden hiervan is dat het wedstrijdniveau te hoog en zwaar is en dat recreanten vaak geen tijd hebben om intensief te trainen. Verder voldoen heel wat recreanten niet meer aan de leeftijdscriteria. Dit wil echter niet zeggen dat ze hun bokstechnieken niet eens willen uitproberen in een echte boksring tegen iemand van een andere vereniging.

Net zoals bij wedstrijdboksen staat er tijdens dit toernooi een scheidsrechter in de ring en is er een ringarts. Een aantal trainers functioneren als jurylid. Ook wordt er na afloop een uitslag gegeven waar met name gekeken wordt naar de techniek van de boksers.

Er is geen leeftijdgrens en met de gewichtsklassen wordt ook soepel omgegaan. Iedereen is van harte welkom om te komen kijken. De entree is gratis. Voor meer informatie en over dit recreantentoernooi en inschrijving kunnen boksliefhebbers terecht op de website van de vereniging www.scmboxing.nl

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal