Nieuw natuurboek over Leudal voorziet in behoefte

Het natuurboek van Phlip Bossenbroek en Hans Smulders is goed ontvangen. © ©2019 John Peters Fotografie -

Sinds de presentatie op 27 september jl. van het door de Studiegroep Leudal e.o. uitgegeven natuurboek ‘Het Leudal, voor nu en altijd een wonderlijk natuurgebied’ zijn er meer dan zeshonderd boeken van de oplage van negenhonderd boeken verkocht. Dat het boek in een behoefte voorziet, blijkt uit de positieve reacties die de Studiegroep sinds de presentatie mocht ontvangen.

Redactie

De laatste publicatie in boekvorm over het Leudal met als titel ‘Beeld van een Midden Limburgs beekdal’, ook een uitgave van de Studiegroep Leudal, dateert van 45 jaar geleden. Het nieuwe boek van Phlip Bossenbroek en Hans Smulders bestaat uit vele foto’s en is overzichtelijke ingedeeld in hoofdstukken en thema’s. Inhoudelijk is het boek een bron van kennis, vol wetenswaardigheden over het Leudal. Het boek is nog te koop via de website van de Studiegroep Leudal (www.studiegroepleudal.nl) maar ook in het Bezoekerscentrum Leudal.

Het boek is inmiddels aangemeld voor de Jan Wolkers Prijs 2020, die jaarlijks wordt toegekend voor het beste Nederlandse natuurboek, ingesteld door het VARA-radioprogramma Vroege Vogels, de Volkskrant en het Wereld Natuur Fonds. De prijs is genoemd naar de Nederlandse beeldhouwer, schrijver en natuurliefhebber Jan Wolkers (1925-2007). De uitzending van 3 november jl. waarin de auteurs van ‘Het Leudal, voor nu en altijd een wonderlijk natuurgebied’ worden geïnterviewd, is terug te beluisteren via de website https://www.nporadio1.nl/podcasts/vroege-vogels

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal