Dennis Meder gaat Koelbertus uit Roermond voor als jubileumprins

Jubileumprins Dennis I Meder van KV Koelbertus uit Roermond. © Jan Bosch

Dennis Meder gaat KV Koelbertus voor als jubileumprins. De Roermondse carnavalsvereniging bestaat 6x11 jaar. Vingino Janssen zwaait de scepter over de jeugd en Kim Geraedts is de nieuwe mienkeuningin.

Rob van Deurzen

Jubileumprins Dennis I is getrouwd met Maud Meder en vader van dochter Senna. Zijn grote hobby is fietsen. Prins Dennis I wordt bijgestaan door zijn adjudanten Wouter Meder, Dave van der Horst en Ruud de Bont. Hij regeert met de spreuk ‘Deze tour, fiets ich neet allein’.

© Jan Bosch

De 13-jarige Vingino Janssen gaat de jeugd van Koelbertus voor, samen met zijn adjudanten Giano en Savanna. Hij heeft als hobby kickboksen. Jeugdprins Vingino I zwaait de scepter onder het motto ‘Bleef neet staon, mér laot gaon’.

Kim Geraedts gaat tot Aswoensdag door het leven als de tiende mienkeuningin van KV Koelbertus. Kim is getrouwd met Ruud de Bont en moeder van Tess en Tavi. Mienkeuningin Kim wordt bijgestaan door haar secondantes Maud Meder en Chantal Geraedts. Haar motto: ‘Feesje boewe’.

De prinsenreceptie van ZDH Dennis I vindt plaats op zaterdag 18 januari vanaf 19.00 uur in gemeenschapshuis ‘t Sjoolpad aan het Schoolpad 55 in Roermond. Jeugdprins Vingino I houdt zijn receptie op zondag 19 januari, vanaf 14.00 uur in wijkgebouw ’t Trefpunt aan de Javastraat. De receptie van Mienkeuningin Kim wordt gehouden op vrijdag 14 februari vanaf 20.30 uur in wijkgebouw ’t Trefpunt.

© Jan Bosch

Op vrijdag 3 en zaterdag 4 januari viert KV Koelbertus haar 6x11-jarig bestaan met respectievelijk een jubileumfeest en -receptie. Dit gebeurt in gemeenschapshuis ’t Sjoolpaad onder het motto ‘KV Koelbertus 6.11 Glück Auf’.