Kamermuziek

Internationaal Chekhov Trio treedt op in Mookse kerk

Print
Internationaal Chekhov Trio treedt op in Mookse kerk

Het Chekhov trio treedt zondagavond in Mook op.

Molenhoek / Mook / Middelaar / Plasmolen -

De Mookse kerk Heilige Antonius Abt is zondag gereserveerd voor een nieuwe uitvoering van klassieke muziek. Op uitnodiging van stichting Kamermuziek Mook en Middelaar treedt het Chekhov Trio er op.

De wortels van het trio liggen in Maastricht, waar in 2016 de oprichting plaatsvond in het kader van het kamermuziekprogramma van het Conservatorium Maastricht. De Nederlandse violiste Emma Rhebergen, de Russische celliste Alexandra Charnomskaya en de Belgische pianiste Fem Devos vinden hun inspiratie voor het spelen van kamermuziek, en in het bijzonder pianotrio, in het toneelspel. Uit de zoektocht naar karakters en interpretatie van de verschillende rollen in het ensemble, vloeide de naam voor hun pianotrio er uit voort. Het trio nam deel aan het Conservatorium Kamermuziekfestival, en het Orlando Festival. In 2018 won het de tweede prijs en speciale KCB Award tijdens de International Competition Triomphe de l’Art in Brussel. Ze waren dit jaar finalisten bij de Ysaye International Music Competition in Luik. Het Chekhov Trio is een jong en veelbelovend trio van hoge kwaliteit. Concerten brachten het trio reeds naar podia in onder andere Amsterdam, Leiden, Maastricht, Heerlen, Tilburg, Roermond en Kerkrade. Het programma voor dit concert bestaat uit muziek van Ludwig van Beethoven, Hans Kox en Franz Schubert.

Het kamerconcert in de Heilige Antonius Abt kerk in Mook begint zondag om 20.00 uur. Een online besteld entreekaartje kost 17 euro. Entreeprijs aan de kassa 18 euro. Bezoekers tot en met 17 jaar betalen 9 euro in de kerk. Zie ook http://kamermuziekmookenmiddelaar.nl/zondag-24-november-2019/

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen voor nog geen 1,50 per week.

Bekijk de aanbieding →