Geef eens ‘passie’ cadeau

© Passiespelen - Peter de Ronde

De feestdagen komen er aan. De tijd van geven en samen genieten. Maar ook de tijd van bezinning en bijzondere verhalen, die licht brengen tijdens de donkere dagen aan het einde van het jaar.

De Passiespelen Tegelen

Wilt u ogen écht laten fonkelen met een mooi cadeau? Geef dan met Sinterklaas of Kerst een indrukwekkende opvoering van de Passiespelen in Openluchttheater De Doolhof in Tegelen cadeau. Een theaterbelevenis in de open lucht voor jong en oud om nooit meer te vergeten.

Theater dat raakt, schuurt en verbindtDe Passiespelen van Tegelen maken deel uit van een rijke theatertraditie, die bestaat sinds 1931. De laatste edities van 2010 en 2015 werden ieder bezocht door meer dan 40.000 mensen. Leidraad in de voorstelling is het emotionele verhaal over de laatste dagen van Jezus; van zijn glorieuze intocht in Jeruzalem en het laatste avondmaal tot zijn dood aan het kruis en zijn verrijzenis.

Aan het aloude bijbelverhaal wordt niet getornd. Toch is elke editie van de Passiespelen anders; het verhaal wordt door een nieuw artistiek team verteld en meer naar het hier en nu gebracht. Deze mix maakt de Tegelse Passiespelen zo bijzonder. Bekende en nieuwe verhalen smelten in ‘Hem achterna’ samen in een spektakelstuk over strijd, onderdrukking en verdriet. Maar vooral ook over liefde, vriendschap, vurige hoop en een oprecht geloof in een betere wereld. Herkenbaar, scherp en indrukwekkend. ‘Hem achterna’, het 21ste Passiespel verwondert en zet aan tot denken met openluchttheater dat raakt, schuurt en verbindt. Zingeving voor iedereen.

Een unieke theaterbelevenis voor jong en oud‘Hem achterna’ wordt opgevoerd in Openluchttheater De Doolhof in Tegelen. Een mooi, oud park met een immens decor dat u meeneemt naar het oude Jeruzalem. Daar beleeft u een verhaal dat menigeen aan het denken zet. De theaterschrijvers Jan-Jaap Jansen en Ineke ter Heege schreven de tekst. Regisseur Cees Rullens brengt de gebeurtenissen met bijna 300 acteurs, musici, koorleden en figuranten naar het toneel. Het spel wordt dicht op de huid van het publiek gespeeld, zodat elke bezoeker het verhaal intens meebeleeft.

“Je moet het gewoon eens in de vijf jaar meemaken.”
Kenniscentrum Immaterieel Erfgoed Nederland

VerkoopinformatieMis deze unieke theaterbelevenis niet en bestel nu al uw kaarten. Het perfecte cadeau om te geven én te krijgen. De voorstelling HEM ACHTERNA. Een Passiespel gaat 10 mei 2020 in Openluchttheater De Doolhof in première. Vervolgens staan gedurende de zomer 25 voorstellingen op het programma. Ook worden voorstellingen met simultaanvertalingen in het Duits en Pools en met audiodescriptie voor blinden en slechtzienden aangeboden. Kaarten zijn online en via diverse verkooppunten in Limburg en Noord-Brabant te koop. Meer informatie is te vinden op www.passiespelen.nl.