Vijlen naar EK Voetbal voor Bergdorpjes 2020

RKVV Vijlen doet mee aan het Bergdorf-EM in Zwitserland. © Jos Kitzen

Bergdorpje Vijlen (280 m.+NAP) is verzekerd van deelname aan de Bergdorf-EM volgend jaar in het Zwitserse Gspon (2000 m. +NAP). Deelname aan dit EK Voetbal voor Bergdorpjes is gekoppeld aan de kwalificatie van het Nederlands elftal voor het UEFA EURO 2020. Oranje kwalificeerde zich afgelopen zaterdag voor dit toernooi na een gelijkspel tegen Noord-Ierland.

Jeroen Janssen

De Bergdorf-EM in Gspon, met het hoogstgelegen voetbalveld van Europa, wordt gehouden van 11 tot en met 14 juni volgend jaar. Hofleverancier van het Alpen Oranje is de voetbalclub RKVV Vijlen. Het EK Voetbal voor Bergdorpjes wordt, net als het EK Voetbal voor landenteams, een keer in de vier jaar gehouden.

In 2012 vertegenwoordigde RKVV Vijlen Nederland als Alpen Oranje tijdens de Bergdorf-EM. Onder leiding van bondscoach Eddy Achterberg kwam het Alpen Oranje in het Oostenrijkse Kleinarl niet verder dan de poulefase.

27 november 2019 is de loting voor het toernooi in Gspon. Een delegatie van het Alpen Oranje zal hierbij aanwezig zijn. Dan is eveneens duidelijk, na beëindiging van alle wedstrijden voor de EK-kwalificatie, welke andere landen gaan deelnemen aan het toernooi in Zwitserland.

Beluister hier de nieuwste voetbalpodcast van De Limburger:

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal