‘Ik dacht dat ik geen moer gaf om mooie schoenen, maar van deze gaat zelfs mijn hart sneller kloppen’

Print
‘Ik dacht dat ik geen moer gaf om mooie schoenen, maar van deze gaat zelfs mijn hart sneller kloppen’

Afbeelding: De Limburger

Een tijdje geleden raakte ik in gesprek met een man over schoenen. Vraag me niet waarom, hij was degene die het onderwerp aanstipte. Blijkbaar verkeerde hij in de veronderstelling dat ik „net als alle andere vrouwen” thuis een uitpuilende schoenenkast had staan.

Waarop hij dat baseerde? Geen idee, want ik droeg mijn meest afgetrapte Nike Air Max. Ik, een schoenentic? Met drie soorten sneakers valt dat reuze mee. Al verzweeg ik voor het gemak dat ik net twee paar zwarte laarsjes had aangeschaft, terwijl er nog een prima paar in de kast staat.

Vandaag portretteren we vrouwen met een grote liefde voor schoenen (je leest het hier). Zij hebben er óf heel veel, óf hele bijzondere. Speciaal voor de fotoshoot voor de cover staat er een geleend paar Louboutins (met die befaamde rode zolen) in mijn kluisje. Ik dacht dat ik geen moer gaf om mooie schoenen, maar van deze gaat zelfs mijn hart sneller kloppen.

Hoewel ze precies in mijn maat zijn, heb ik ze niet gepast. Om de simpele reden dat ik vrijwel niks kan op hakken. Als ik ze draag, voel ik me als een houten klaas die elk moment zijn enkelbanden om zeep kan helpen. Ik heb wel een paar hakschoenen met een paal waar je u tegen zegt, maar die draag ik alleen naar feestjes, waar sneakers écht niet kunnen.

Overigens kan ik wél goed op hakken rennen. Dat weet ik sinds ik bijna te laat kwam op een première en alleen een sprintje ervoor kon zorgen dat ik nog op tijd in het theater zou zitten.

Mocht je me ooit tegenkomen op een plek waar sjieke schoenen een must zijn? Grote kans dat ik ze heb uitgetrapt en heerlijk op mijn panty sta te dartelen.

Fijn weekend!

L-magazine lees je hier