Vrijwilligers starten met nieuw dorpskrantje Swalmen

© Getty Images/iStockphoto

Een drietal vrijwilligers is op initiatief van de Dorpsraad Swalmen gestart met een nieuw periodiek dorpskrantje. De eerste uitgave van de ‘Zjwamer Gezet’ valt deze week bij alle huishoudens in Swalmen in de bus.

Remco Koumans

Door het faillissement van uitgever Gilsing verdween in Swalmen weekblad ’t Zjwaemke. Op initiatief van de dorpsraad zijn er nu drie vrijwilligers gevonden die een keer per kwartaal een vier pagina’s tellend krantje maken om vervolgens in het dorp te verspreiden.

Activiteiten

De dorpsraad wil met het krantje activiteiten en projecten onder de aandacht brengen. Mogelijk dat in de toekomst het aantal pagina’s toeneemt en ook de frequentie waarmee het blad verschijnt toe zal nemen. Dat is echter onder meer afhankelijk van bijdragen van derden, zo laat de dorpsraad weten.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal