FC Den Bosch diep door het stof: ‘Onze reactie was een blunder’

Stadion De Vliert.© Marc Brink/Brabants Dagblad

FC Den Bosch is maandagmiddag op de website diep door het stof gegaan voor het ‘snelle statement’ van zondag. De club noemt de reactie op de racistische uitlatingen ‘een blunder’. ,,We bieden daarvoor onze excuses aan.”

Redactie

Aanvaller Ahmad Mendes Moreira van Excelsior werd zondag in De Vliert in Den Bosch racistisch bejegend door een deel van de aanhang van de thuisploeg. Meteen na het duel, dat korte tijd werd stilgelegd door arbiter Gerrets, bagatelliseerde FC Den Bosch het racistische gedrag van de eigen fans.

Lees ook: Wijnaldum: Dan zie ik iemand de Hitler-groet maken... Hoe haal je het in je hoofd!

FC Den Bosch sprak van ‘kraaiengeluiden’ die dateren uit de tijd dat Hans Kraay jr. voor de club speelde. ,,Iedere buitenspeler van de tegenstander die aan de kant van De Vliert-tribune aan de bal is, wordt met regelmaat ‘getrakteerd’ op zo’n ‘kraaienconcert’”, aldus de Bossche club.

Maandag trok FC Den Bosch het boetekleed aan. ,,We zijn diep geschrokken naar aanleiding van de gesprekken, die maandagochtend zijn gevoerd met de spelersgroep en andere betrokkenen‘’, meldt de club op de website.

Lees ook: FC Den Bosch-trainer slaapt niet thuis na bedreigingen

,,Er blijken zondag wel degelijk racistische uitlatingen te zijn gedaan vanaf de tribune. De club doet verder onderzoek naar wat er feitelijk is gebeurd en zal alles in het werk stellen om de personen die zich schuldig hebben gemaakt aan dit grensoverschrijdend gedrag te achterhalen en te straffen. FC Den Bosch gaat met een totaalaanpak, en in samenspraak met alle betrokkenen in en rondom de club, schouder aan schouder, actief op zoek naar manieren om de misstanden, waaraan een deel van de achterban zich schuldig heeft gemaakt, grondig aan te pakken en uit te bannen. De club komt in de loop van de week met een eerste actieplan.”

Beluister hier de nieuwste voetbalpodcast van De Limburger:

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal