Lezing over de Trans-Siberië Express

De Trans-Siberië Express doorkruist 7 tijdzones. © Archieffoto

In bibliotheek Vaals wordt 19 november een voordracht gehouden met als thema de Trans-Siberië Express. De gratis toegankelijke lezing begint om 20.00 uur.

Jeroen Janssen

‘Het achtste wereldwonder’, zo wordt de Trans-Siberische spoorlijn bij zijn oplevering in het begin van de 20e eeuw genoemd. De kranten vergelijken de voltooiing van de spoorlijn met de ontdekking van Amerika en de aanleg van het Suezkanaal. Met een lengte van 9.289 kilometer is het nog altijd de langste spoorweg ter wereld. Als een ijzeren as gaat de Trans-Siberië Express door zeven tijdzones en maakt Europees Rusland en Siberië tot een geheel.

Op dinsdag 19 november komt Marie-Thérèse ter Haar naar de bibliotheek van Vaals en neemt de aanwezigen mee op een virtuele reis van Moskou naar Vladiwostok. Het belooft een historische en culturele treinreis door tijd en ruimte te worden.

Rusland- en Oost-Europadeskundige drs. Marie-Thérèse ter Haar werkte tijdens haar verblijf in Rusland ooit als tegenprestatie voor de staat gedurende twee weken als hostess op de Trans-Siberië Express. Tijdens deze lezing geeft ze een kijkje in het reilen en zeilen van deze beroemde trein. De bibliotheek van Vaals is gelegen aan het Sint Jozefplein 51.

De entree is gratis wel aanmelden via telefoonnummer 043 3080110 of e-mail info@heuvellandbibliotheken.nl

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal