Wisselingen van de wacht bij seizoenopening Beerpiëp

De jubilarissen Kees Kivits (links) en Coen Hovens met hun echtgenotes. © De Beerpiëp

Vijf dagen na het ‘insjete’ op de ‘elfde van de elfde’ deed vastelaovesgezelsjap De Beerpiëp uit Tegelen de start van het nieuwe carnavalsjaar nog eens over in besloten kring. Zaterdag was de interne seizoenopening in residentie ‘Beej Coëba’.

Redactie

Het is al bijna een traditie dat deze avond in samenwerking met zustervereniging VV De Kaetelaers wordt afgetrapt met een mis in de benedenkerk van het Missiehuis in Steyl. Vervolgens begaf het gezelschap zich naar café Schillings (Coba) aan de Koningstraat. Daar werd afscheid genomen van ceremoniemeester Frank Schmacks. Hij draagt zijn functie na dertien jaar over aan Patrick Stultiens, die op zijn beurt als chef du protocol wordt opgevolgd door Niels van Rijt. Verder werden twee jubilarissen gehuldigd: Kees Kivits (22 jaar lid) en Coen Hovens (11 jaar). De raad van elf werd uitgebreid met vier nieuwe leden: Bart Rijvers, Randy Trines, Jordy Verhalle en Frank Wijnands. Daarnaast werden Roger de Boer, Dion Geraads, Jelco Schreurs en ex-prins Danny Leenders geïnstalleerd als aspirant-raadslid.

Beerpiëpjeug

Ook bij de Beerpiëpjeug voltrok zich een dubbele wisseling van de wacht. Vince Coolen volgde Frank Trossel op als vorst en ceremoniemeester Roger de Boer droeg zijn functie over aan Jordy Kempen. Nieuwe jeugdraadsleden zijn Luuk van Rhee, Juul Probst, Jordy Thissen en Stan Teeuwen. Daags erna werd een bezoek gebracht aan de vorstwissel van D’n Oeles in ’t Zaelke. Zondag 24 november neemt vastelaovesgezelsjap De Beerpiëp deel aan het BCL-Carnavalstreffen in Grubbenvorst. Kijk voor meer foto’s van de interne seizoenopening op www.debeerpiep.nl

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal