Series Netflix en Videoland dingen voortaan mee naar Televizier-Ring

Angela Schijf in Meisje van Plezier. © RTL/Videoland

Voortaan kunnen ook Netflix- en Videoland-series strijden om de Gouden Televizier-Ring. De organisatie heeft de regels aangepast en daardoor maken volgend jaar voor het eerst ook Nederlandse video on demand-producties kans op de prestigieuze publieksprijs.

Marlies van Leeuwen

Volgens Televizier zijn Netflix, Videoland, NPO Start en Kijk ‘niet meer weg te denken uit het leven van veel kijkers’. „Bingewatchen is een begrip geworden en sommige fans verlaten nog maar nauwelijks hun favoriete video-app. Vandaar dat vanaf dit seizoen ook video on demand-only-producties kans maken op de hoofdprijs van de Nederlandse tv”, meldt het tijdschrift dat het jaarlijkse prijzengala organiseert.

De programma’s en series moeten wel van Nederlandse makelij zijn en minimaal voor de helft Nederlands (of Fries) gesproken. Tv-programma’s die lineair worden uitgezonden moeten minstens 475.000 kijkers trekken voor ze mogen meedingen naar de ring, maar omdat de on demand-diensten geen kijkcijfers vrijgeven, kiest de redactie van Televizier welke titels meedoen in de kwalificatieronde. In de eerste kwalificatieronde, waarvoor kijkers nog tot en met 27 november kunnen stemmen, dingen bijvoorbeeld Videoland-series Love Island Nederland en Meisje van Plezier 2 mee.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal