Series Netflix en Videoland dingen voortaan mee naar Televizier-Ring

Print
Series Netflix en Videoland dingen voortaan mee naar Televizier-Ring

Angela Schijf in Meisje van Plezier. Afbeelding: RTL/Videoland

Voortaan kunnen ook Netflix- en Videoland-series strijden om de Gouden Televizier-Ring. De organisatie heeft de regels aangepast en daardoor maken volgend jaar voor het eerst ook Nederlandse video on demand-producties kans op de prestigieuze publieksprijs.

Volgens Televizier zijn Netflix, Videoland, NPO Start en Kijk ‘niet meer weg te denken uit het leven van veel kijkers’. „Bingewatchen is een begrip geworden en sommige fans verlaten nog maar nauwelijks hun favoriete video-app. Vandaar dat vanaf dit seizoen ook video on demand-only-producties kans maken op de hoofdprijs van de Nederlandse tv”, meldt het tijdschrift dat het jaarlijkse prijzengala organiseert.

De programma’s en series moeten wel van Nederlandse makelij zijn en minimaal voor de helft Nederlands (of Fries) gesproken. Tv-programma’s die lineair worden uitgezonden moeten minstens 475.000 kijkers trekken voor ze mogen meedingen naar de ring, maar omdat de on demand-diensten geen kijkcijfers vrijgeven, kiest de redactie van Televizier welke titels meedoen in de kwalificatieronde. In de eerste kwalificatieronde, waarvoor kijkers nog tot en met 27 november kunnen stemmen, dingen bijvoorbeeld Videoland-series Love Island Nederland en Meisje van Plezier 2 mee.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Onlangs heeft De Limburger een Tegel gewonnen. De Tegels zijn de belangrijkste journalistieke jaarprijzen van ons land. Verslaggevers Sjors van Beek en Rik van Hulst werden met het dossier 'politieaffaire Horst' tot winnaar uitgeroepen in de categorie Regionaal/Lokaal.

De Limburger is de enige regionale krant in ons land met een eigen onderzoeksredactie. Een team dat in onze provincie zaken tot op de bodem uitzoekt en misstanden aan het licht brengt. Zonder abonnees hadden we dit succes nooit kunnen bereiken.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen