Herdenkingsplechtigheid aan bombardementen Maasbruggen

Print
Herdenkingsplechtigheid aan bombardementen Maasbruggen

Kleinzoon Ted Wilders (rechts) neemt de herdenkingsfakkel over van zijn grootvader Emile Kerren (links).

Venlo -

Om de bombardementen op de bruggen tussen Venlo en Blerick te herdenken, is voor donderdag 28 november een programma samengesteld. De herdenking start om 15.30 uur bij het monument op de Prinsessesingel in Venlo bij het voormalige CWI gebouw.

Het welkomstwoord wordt verricht door Emile Kerren en zijn kleinzoon Ted Wilders. Laatstgenoemde neemt daarmee de fakkel van zijn grootvader over. Vervolgens verzorgt wethouder Roest een toespraak. Na het bloemen leggen en muziek volgt er 1 minuut stilte. Met een dankwoord door Kerren en Wilders wordt de bijeenkomst rond 16.15 uur beëindigd. Na afloop is het mogelijk om nog na te praten in het stadhuis.

Op 28 oktober 1944 verloren 55 Venlonaren en 19 inwoners uit Blerick het leven. Dit was het gevolg van intensieve bombardement op de bruggen tussen Venlo en Blerick. 285 doden en 177 gewonden door bombardementen van de geallieerde luchtmacht was de totale tol die beide stadsdelen tijdens de Tweede Wereldoorlog ten deel viel. Een van de slachtoffers was Maria Kerren-Wallintzky de moeder van de toen vijfjarige Emile. Vijftien jaar geleden werd door toenmalige wethouder Frans Wolters en Emile Kerren een monument onthuld aan de voet van de Maasbrug op de Prinsessesingel. Nu 75 jaar na dit vreselijke bombardement wordt dit gebeuren wederom herdacht bij het monument.