Bewoonster Kempkensweg in Heerlen luidt noodklok: doe iets aan het verkeer

De Kempkensweg kampt met verkeersdrukte en parkeerproblemen, onder meer bij de moskee. © ARNAUD NILWIK

Een bewoonster van de Kempkensweg in Heerlen heeft de politiek opgeroepen iets te doen aan de ‘verkeersellende’.

onze verslaggever

Mevrouw Seijben, veertig jaar woonachtig aan de Kempkensweg in Heerlen, las in de krant dat de straat een parkje zou kunnen krijgen. Doe het niet, waarschuwde zij de raadscommissie Leefomgeving. „De mensen die bij Jumbo overlast veroorzaakten, zullen er ’s avonds bezit van nemen. Doe liever iets aan de verkeerssituatie.”

Hectisch

De straatbewoonster heeft de Kempkensweg in al die jaren van een ‘rustige, autoluwe straat met een goede naam, waar het prettig wonen was’, zien veranderen in een ‘hectische omgeving’. „Met zeer grote verkeersdruk, opstoppingen, filevorming en stank. Het trottoir wordt gebruikt als fietspad.”

Bewoners

Gemeente doe, liever iets aan het verkeer, verzuchtte Seijben. Mocht het oude plan voor een parkje tussen de twee rijen bomen inderdaad weer actueel worden, dan zou de gemeente eerst bij de bewoners moeten informeren of die daar voor voelen.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal