Bewoonster Kempkensweg in Heerlen luidt noodklok: doe iets aan het verkeer

Print
Bewoonster Kempkensweg in Heerlen luidt noodklok: doe iets aan het verkeer

De Kempkensweg kampt met verkeersdrukte en parkeerproblemen, onder meer bij de moskee. Afbeelding: ARNAUD NILWIK

HEERLEN / Hoensbroek -

Een bewoonster van de Kempkensweg in Heerlen heeft de politiek opgeroepen iets te doen aan de ‘verkeersellende’.

Mevrouw Seijben, veertig jaar woonachtig aan de Kempkensweg in Heerlen, las in de krant dat de straat een parkje zou kunnen krijgen. Doe het niet, waarschuwde zij de raadscommissie Leefomgeving. „De mensen die bij Jumbo overlast veroorzaakten, zullen er ’s avonds bezit van nemen. Doe liever iets aan de verkeerssituatie.”

Hectisch

De straatbewoonster heeft de Kempkensweg in al die jaren van een ‘rustige, autoluwe straat met een goede naam, waar het prettig wonen was’, zien veranderen in een ‘hectische omgeving’. „Met zeer grote verkeersdruk, opstoppingen, filevorming en stank. Het trottoir wordt gebruikt als fietspad.”

Bewoners

Gemeente doe, liever iets aan het verkeer, verzuchtte Seijben. Mocht het oude plan voor een parkje tussen de twee rijen bomen inderdaad weer actueel worden, dan zou de gemeente eerst bij de bewoners moeten informeren of die daar voor voelen.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen