Beek neemt tweede Wensbus in gebruik

Print
Beek neemt tweede Wensbus in gebruik

Afbeelding: ERMINDO ARMINO

Spaubeek / Beek / Maastricht-Airport / Geverik / Groot Genhout / Kelmond / Klein Genhout / Neerbeek -

Het heeft even geduurd, maar de tweede Wensbus van Beek werd maandagmiddag officieel in gebruik genomen bij het gemeentehuis in Beek.

De tweede bus is hard nodig, omdat de stichting - die sinds maart 2018 met de eerste bus rondrijdt door de gemeente - de vraag nauwelijks aankon. „Nu is er weer ruimte voor nieuwe klanten”, zegt voorzitter René Knops.

Met de Wensbus worden inwoners van Beek voor een zacht prijsje (thuis) opgehaald en naar hun gewenste bestemming gebracht. De busdienst werd ingevoerd nadat diverse ov-haltes in de gemeente waren geschrapt en is een initiatief van de provincie Limburg om de kleine kernen leefbaar te houden.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Onlangs heeft De Limburger een Tegel gewonnen. De Tegels zijn de belangrijkste journalistieke jaarprijzen van ons land. Verslaggevers Sjors van Beek en Rik van Hulst werden met het dossier 'politieaffaire Horst' tot winnaar uitgeroepen in de categorie Regionaal/Lokaal.

De Limburger is de enige regionale krant in ons land met een eigen onderzoeksredactie. Een team dat in onze provincie zaken tot op de bodem uitzoekt en misstanden aan het licht brengt. Zonder abonnees hadden we dit succes nooit kunnen bereiken.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen