Winst Herringbiessere met ‘Sjtank op’

De winnaars uit Bocholtz in het Streeperkruis. © Peter Trompetter

In het Streeperkruis hebben De Herringbiessere uit Bocholtz zondagmiddag het Oape Landgraafs Carnavalsmoeziek Konkoer (OLCK) gewonnen. Met hun nummer ‘Sjtank op’ stonden zij na een spannende puntentelling fier aan kop, gevolgd door een gedeelde tweede plaats voor 3 x Nix uit Brunssum en 45èlf uit Landgraaf.

Wil Wagenvoort

45èlf met ‘Ig haot van mich’ was daarmee de hoogst geëindigde lokale deelnemer en sleepte daarmee de titel ‘Landgraaf-Sjlager 2019’ in de wacht.

De ‘Van de Kuit-Publiekspries’ werd wederom bepaald door het aantal stemmen van het publiek en de punten van de deelnemersjury. Deze trofee werd door D’r Prinse-Road Schaesberg met ‘Es sirenes Loeie’ gewonnen. Verder was er nog de ‘Sjtadsprinsse(-sse) Sjlager 2019’ te verdelen. Deze werd gejureerd door de, op de avond daarvoor gekozen, stadsprins van Landgraaf Hennie I van VV De Parkstad Böck en hij meende dat 45èlf deze verdiende.

De zestien deelnemers uit de regio maakten er een groot feest van. De organiserende stichting ’T Perpluu Comité spreekt dan ook van een geslaagde middag.