Zeg het maar...

Bisschop Smeets ontmoet het dekenaat van Hans Bouman

Print
Bisschop Smeets ontmoet het dekenaat van Hans Bouman

Hans Bouman was zelf ook al eens te gast tijdens Noa de Mes Afbeelding: Facebook Hans Bouman

Ransdaal / Craubeek / Klimmen / Weustenrade / Fromberg / Kunrade / Ubachsberg / Voerendaal / Winthagen / Brunssum / Heerlen / Hoensbroek -

De nieuwe bisschop Harrie Smeets bezoekt op 22, 23 en 24 november het dekenaat Heerlen. Gastheer deken Hans Bouman zegt dat ‘ontmoeting’ de rode draad van de kennismaking vormt.

Mag de Noa de Mes-special komende zondag om 15.00 uur in café Pelt dé verrassing in het draaiboek worden genoemd?

“Juist niet. Bij gesprekken en ontmoetingen in dekenaten kom je vaak dezelfde mensen tegen. Als vaste tafelgast in Noa de Mes krijgt de bisschop juist de kans om Heerlen op een andere manier te leren kennen en mogen bezoekers vragen stellen.”

Wat mag tijdens het programma worden verwacht?

“De redactie heeft interessante gasten gestrikt zoals Martin van de Weerden en wethouder Peter van Zutphen die geïnterviewd worden of iets vertellen over Heerlens verleden en heden. Hub Leenen van de Blauw Sjuut komt ook. Er is muziek van Paul en Karlijn Münstermann en de monseigneur komt ook uitgebreid aan het woord.”

De bisschop ontmoet de diaconale groepen en de burgemeesters van Heerlen, Brunssum en Voerendaal. Zijn er ook openbare activiteiten?

“Op meerdere momenten. Zaterdag viert hij om 10.00 uur de H.Mis in de Theresiakapel (Putgraaf Heerlen), waarna gelegenheid tot ontmoeting is in de naastgelegen zaal van de Twee Gezusters. Zondag is om 11.15 uur de eucharistieviering in de Corneliuskerk Heerlerheide ter afsluiting van 180 jaar parochie. Daarna is een ontmoeting in de hal van zorgcentrum Ter Eyck. Zondag viert hij om 17.00 uur de vespers in de kerk aan de Laanderstraat.”

Hij gaat ook naar Voerendaal en Brunssum?

“Zaterdag is avondeten met Syrische en Eritrese vluchtelingen in Brunssum en ’s avonds zegent de bisschop het zorghuis van Kunrade – een voormalige kerk – in, gevolgd door een programma in de parochiekerk van Voerendaal. Vrijdag is hij ook in Hoensbroek.”

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen