Verstappen maakt opnieuw snelste pitstop ooit in Formule 1: 1,82 seconde

Print
Verstappen maakt opnieuw snelste pitstop ooit in Formule 1: 1,82 seconde

Afbeelding: Getty Images

Max Verstappen heeft tijdens zijn triomftocht in de Grote Prijs van Brazilië de snelste pitstop ooit gemaakt in de Formule 1.

Zijn eerste bandenwissel tijdens de race op circuit Interlagos van São Paulo ging in welgeteld 1,82 seconden. Dat was 0,06 seconde sneller dan het vorige record van 1,88, dat ook al op naam stond van de Limburgse coureur van Red Bull. Die pitstop maakte hij in de Grote Prijs van Duitsland eerder dit jaar, die de Limburger ook won.

Lees ook: Video: Verstappen maakt snelste pitstop ooit

Verstappen maakte zijn eerste pitstop in Brazilië één ronde later dan wereldkampioen Lewis Hamilton van Mercedes. Het was zaak voor hem dat de bandenwissel heel snel zou gaan, om voor de Brit terug te keren op het circuit. Dat lukte niet, omdat de eveneens gestopte Pool Robert Kubica van Williams hem opzichtig hinderde bij het uitrijden van de pitstraat.

Lees ook: Meesterstuk van Max Verstappen in Sao Paulo

De Limburger liet op dat moment een staaltje rijvaardigheid zien door in een tijdsbestek van enkele bochten eerst Kubica in te halen, daarna Charles Leclerc (Ferrari) en vervolgens Hamilton volledig te verrassen met een inhaalactie.

Luister hier naar de nieuwste aflevering van Brandstof, de Formule 1-podcast van De Limburger:

Video: De Limburger