Jan Smit kiest voor gezondheid en cancelt optredens

© ANP Kippa

Jan Smit heeft maandag bekendgemaakt zijn agenda tot het einde van het jaar vrij te maken. Dat betekent dat de Volendamse zanger voorlopig geen shows zal geven.

Maxime Segers

‘Ik ondervind momenteel teveel hinder van lichamelijke klachten. Het is daarom op dit moment gewoon tijd om voor mijzelf en mijn gezondheid te kiezen’, aldus Smit.

Smit was vorige week genoodzaakt zijn concerten af te zeggen die hij het afgelopen weekend zou geven. De Volendammer werd namelijk getroffen door het acute virus laryngitis en kon daardoor niet op de bühne verschijnen.

Nu blijkt dat Smit nog steeds niet is opgeknapt. Hij stelt dan ook voor zijn gezondheid te kiezen, hoezeer het hem ook spijt naar al zijn trouwe fans toe. ‘Alle geplande optredens en/of activiteiten komen daardoor helaas te vervallen. Uiteraard wordt er gekeken naar vervangende data’, laat de zanger weten.

Hij sluit zijn bericht af met hoopvolle woorden: ‘Ik wil de rest van dit jaar heel graag gebruiken om mezelf weer helemaal op te laden voor 2020, zodat ik in het voorjaar weer kan knallen met mijn nieuwe album!’

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal