Verdachten zaak Ruinerwold langer in beperking

© EPA

De twee verdachten in de zaak-Ruinerwold blijven twee weken langer in beperking. Dat heeft het OM Noord-Nederland bevestigd.

Redactie

De 67-jarige Gerrit-Jan van D. en de 58-jarige Josef B. mogen alleen contact hebben met hun advocaten. Sinds hun aanhouding half oktober zitten ze al in beperking. Eind oktober verlengde de raadkamer van de rechtbank in Assen het voorarrest van het tweetal met negentig dagen.

Het duo zit vast op verdenking van wederrechtelijke vrijheidsberoving, het benadelen van de gezondheid van anderen (mishandeling) en witwassen. Van D. geldt vooralsnog als de vader van de zes jongvolwassenen met wie hij een teruggetrokken leven leidde in een boerderij in het Drentse Ruinerwold. Het OM wil aan de hand van een dna-onderzoek vaststellen of het gezelschap ook daadwerkelijk familie van elkaar is. Josef B. is de huurder van de boerderij.

Half oktober kwam de zaak aan het rollen nadat de 25-jarige zoon enkele keren was opgedoken in een dorpskroeg in Ruinerwold. Toen hij zijn verhaal deed aan de barman schakelde die de politie in.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal