De ‘Geheugentafel’ weer in bibliotheek

Print
De ‘Geheugentafel’ weer in bibliotheek

Ruim baan voor informatie over dementie. Afbeelding: Bibliotheek Landgraaf

Landgraaf / Schaesberg / Nieuwenhagen / Rimburg -

In de bibliotheek van Landgraaf, gevestigd in het Burgerhoes, is donderdag 28 november weer de Geheugentafel.

Van 15.00 tot 16.00 uur kunnen mensen met vragen over dementie, mantelzorgers en professionals elkaar ontmoeten in de bibliotheek. Een vrijwilliger van Alzheimer Parkstad Limburg is dan ook aanwezig om informatie te verstrekken en vragen te beantwoorden.

In de bijbehorende EHBD (Eerste Hulp bij Dementie) koffer kunnen belangstellenden verschillende soorten informatiemateriaal vinden. Onder andere het herkennen van (symptomen) van dementie, plaatsen waar burgers naartoe kunnen voor hulp en tips om het geheugen fit te houden, worden in deze brochures beschreven. In de geheugenkast van de bibliotheek kunnen de aanwezigen bovendien informatieve boeken, spellen en romans terugvinden.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen