Sneak Peek met Ruud Horrichs en Bart Oostindie in Schouwburg De Domijnen

Print
Sneak Peek met Ruud Horrichs en Bart Oostindie in Schouwburg De Domijnen

Afbeelding: De Domijnen

Born / Buchten / Holtum / Papenhoven / Geleen / Graetheide / Sittard / Windraak / Limbricht / Einighausen / Guttecoven / Munstergeleen / Obbicht / Grevenbicht -

In deze Sneak Peek wordt de voorstelling Er is geen begin – midden – einde van theatermaker Ruud Horrichs (1983, Sittard) getoond. Hierin gaat Horrichs samen met muzikant Bart Oostindie (1976, Geleen) op zoek naar de verbindende kracht van verwarring in zijn eigen leven. Dinsdag 19 november vanaf 20.15 uur in Schouwburg de Domijnen.

Er is geen begin – midden – einde is een ode aan verwarring en leven in los zand, in een tijdsgeest waarin het hokjes denken en het zeker weten geïdealiseerd worden. Een fantasierijke, beeldende voorstelling die zich afspeelt in een wereld waar geen begin, midden en einde bestaat. Maar wel een sprankje hoop. Na afloop vindt een gesprek plaats over het maakproces en het voorafgaande artistieke onderzoek dat voor een belangrijk deel bestond uit theater maken met mensen met dementie. Dit gesprek wordt begeleid door Merlijn Huntjens, dichter en literatuurconsulent.

Wat zijn Sneak Peeks?

VIA ZUID, talentontwikkeling in de podiumkunsten Limburg en Parkstad Limburg Theaters ontwikkelden deze nieuwe vorm van talentontwikkeling. Bij Sneak Peeks heb je een blind date in het theater met twee of drie jonge podiumkunstenaars per avond. Deze theatrale blind dates zijn?unieke en inspirerende avonden voor publiek dat ‘in’ is voor iets nieuws en het leuk vindt om beloftevolle makers aan het werk te zien en te ‘ontdekken’. Na afloop van de presentaties gaan de jonge makers in gesprek met het publiek, omdat ze veel waarde hechten aan de mening van de toeschouwers en met de feedback eventueel hun werk kunnen bijstellen.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Onlangs heeft De Limburger een Tegel gewonnen. De Tegels zijn de belangrijkste journalistieke jaarprijzen van ons land. Verslaggevers Sjors van Beek en Rik van Hulst werden met het dossier 'politieaffaire Horst' tot winnaar uitgeroepen in de categorie Regionaal/Lokaal.

De Limburger is de enige regionale krant in ons land met een eigen onderzoeksredactie. Een team dat in onze provincie zaken tot op de bodem uitzoekt en misstanden aan het licht brengt. Zonder abonnees hadden we dit succes nooit kunnen bereiken.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen