Frenk Peeters verzorgt lezing over depressie bij De Domijnen

Print
Frenk Peeters verzorgt lezing over depressie bij De Domijnen

Afbeelding: De Domijnen

Born / Buchten / Holtum / Papenhoven / Geleen / Graetheide / Sittard / Windraak / Limbricht / Einighausen / Guttecoven / Munstergeleen / Obbicht / Grevenbicht -

Er wordt gesproken over een depressie-epidemie, burned-out valt menigeen enige tijd uit, meer dan een miljoen Nederlanders gebruiken een antidepressivum. Maar Nederland staat op de zesde plaats van de lijst van gelukkigste landen ter wereld. Wat is er aan de hand? Dinsdag 3 december (20.00 uur) gaat Hoogleraar Klinische Psychologie Frenk Peeters (UM), in Filmhuis De Domijnen, nader in op het thema depressie.

Is depressief zijn eigenlijk meer op te vatten als een verkoudheid of toch een ernstig psychisch probleem? Moet de depressieve medemens maar de rug rechten, in therapie gaan of toch maar een antidepressivum gebruiken? Vragen die aan bod komen tijdens de lezing door psychiater en Hoogleraar Klinische Psychologie aan de Universiteit Maastricht Prof. dr. Frenk Peeters. Na afloop is er gelegenheid om vragen te stellen.

De lezing vindt plaats in Filmhuis De Domijnen. Deelname bedraagt 7,50 euro. Aanmelden is mogelijk via www.dedomijnen.nl.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →