Zware blessure judoka Sanne Vermeer, Spelen nu wel erg dicht bij voor Juul Franssen

Print
Zware blessure judoka Sanne Vermeer, Spelen nu wel erg dicht bij voor Juul Franssen

Sanne Vermeer (links) en Juul Franssen tijdens hun gevecht om WK-brons, eind augustus. Het wegvallen van de zwaar geblesseerde Vermeer betekent dat de kansen van Franssen op deelname aan de Spelen van 2020 toenemen. Afbeelding: EPA

Reuver / Sittard -

Judoka Sanne Vermeer, de grote concurrente van de Limburgse Juul Franssen voor een olympisch ticket in de klasse tot 63 kilogram, heeft een zware hamstringblessure opgelopen. De Friezin kan daardoor zo goed als zeker Tokio 2020 uit haar hoofd zetten. Als Franssen fit blijft, dan kan ze de Spelen normaal gesproken niet meer mislopen.

Vermeer raakte afgelopen weekeinde geblesseerd bij de Europa League in Portugal. Medisch onderzoek in het ziekenhuis wees uit dat Vermeer haar linkerhamstring heeft afgescheurd. Ze is daardoor zes tot negen maanden uitgeschakeld en kan in die lange periode geen punten scoren voor de olympische ranglijst. Op basis daarvan worden de tickets voor de Spelen verdeeld.

De blessure van Vermeer betekent dat de Spelen nu wel erg dicht bij zijn voor Juul Franssen. De Reuverse klopte eind augustus bij de WK al Vermeer in een rechtstreeks gevecht: de strijd om het brons. Op de meest recente wereldranglijst staat Franssen vijfde, Vermeer negende. Nederland mag één judoka per gewichtsklasse naar de Spelen sturen.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen